Disney

Keskustelua ulkomaisista osakkeista.

Valvoja: Ram

Disney

ViestiKirjoittaja ttr » 26.04.2014 15:40

Viihdeteollisuuden yksi suurista (ellei suurin), kaikkien tuntema yhtiö. Disneyn liiketoiminta jakautuu viiteen osaan, joiden liikevaihto ja tuotto viime vuodelta on listattu alla (luvut miljoonia dollareita):

revenues income (loss)
Media networks 20356 6818
Parks and resorts 14087 2220
Studio entertainment 5979 661
Consumer products 3555 1112
Interactive 1064 (87)

lähde: http://thewaltdisneycompany.com/sites/d ... p-2013.pdf

Selvästi suurimmat yksiköt ovat media (sisältyy mm. ESPN, Disney Channel, ABC) ja teemapuistot.
ESPN on selkeästi profiloitunut urheilukanava ja Disney Channel lasten kanava. Parempaa tietoa ei itselläni noista ole, tulot tulevat varmasti kanavamaksujen sekä etenkin mainosten kautta.

Suomalaisia kuluttajia lähimpänä ovat ehkä kuitenkin studiot (Disney, Pixar, Marvel) ja kuluttajatuotteet (siis lelut). Niiden perässä itsekin kiinnostuin osakkeesta, ja niihin kiinnitän tässäkin suurimman huomion. Disney itse ei ole oikein onnistunut elokuva brändien luomisessa viime vuosina (mm. John Carter, Lone Raider viime vuosien esimerkkeinä). Sen sijaan ostot ovat onnistuneet, ja hankinnoista on pidetty myös hyvää huolta. Alla kolme mielestäni tärkeintä kohtaa:
Ensimmäiseksi animaatiot. Disneyn alakulo animaatioissa/piirretyissä saatiin kääntymään, kun vuonna 2006 Disney osti Pixarin ja nimitti John Lasseterin myös Disney-animaatiostudion johtoon. Tällä hetkellä ollaan aikamoisella aallonharjalla, kun viime vuonna teattereihin tullut Frozen myi itsensä kaikkien aikojen kassamagneetiksi.

Toinen elokuviin liittyvä osto on tietysti Marvelin hankinta vuonna 2009. Nuorempana olin itse sarjakuvien suurkuluttaja, ja olen todella mielissäni siitä, miten Disney hyödyntää Marvelin universumia. Lisäksi osan elokuvaoikeudet oli jo aiemmin myyty toisille studioille (mm. X-men), mutta tuoteoikeudet on Disneyllä. Eli kaikkia sankareita ei tarvitse kehittää omalla kustannuksella, mutta palvelee kuitenkin kokonaisuutta (mutta estänee Marvelin sarjakuvissa monasti tapahtuneet yhteisseikkailut). Lisäksi Disney on myynyt eri sankareiden tv-oikeuksia ainakin Netflixille, jolta on odotettavissa esim. Daredevil sarja (tämä kiinnostanee ainakin Kingpiniä ;)) Mielestäni eri sankareiden tunnettavuus palvelee Disneyä. Mikä parasta, monet elokuvat ovat oikeasti hyviä, mikä näkyy myös viimeisellä rivillä (Iron Man, Thor, Captain America, Avengers kaikki ovat tahkonneet rahaa).

Elokuvien katsominen lisääntyy huomattavaa tahtia kehittyvissä maissa, ja esim. Kiinan ensi-iltoihin Disney on lähettänyt elokuvien pääosien esittäjiä (mm. Robert Downey Jr., Iron-Man III). Animaatiopuolella Disneyltä on tulossa Big Hero 6, mikä toteutetaan Manga-tyylisesti. Eli myös länsimaiden ulkopuolelle satsataan.

aiheesta: http://screenrant.com/disney-marvel-deal-2-pauly-23687/

Kolmas elokuviin liittyvä asia on luonnollisesti Lucasfilms, jonka Disney osti 2012. Seuraavan (Disneyn ensimmäisen) Star Wars elokuvan ensi-ilta on suunniteltu vuoden 2015 lopulle, ja se on kova odotuksen paikka. Disney palkkasi vuonna 2012 Alan Horn nimisen kaverin elokuvapuolen johtoon. Hänen johdollaan pyritään Avengers ja Star Wars brändit pitämään tuottavina (edellisellä työpaikallaan Warner Bros.:lla Horn huolehti Harry Potter ja Dark Knight elokuvista).
http://www.bloomberg.com/video/93757951 ... tudio.html
Eli tekijämies. Se ei tietenkään ole minkään tae, sillä jos Marvel-faneja on vaikea pitää tyytyväisenä, Star Wars –fanit lienevät vieläkin pahempi porukka (itse en ole kova fani, vaikka olen elokuvat nähnytkin).
Tulee myös muistaa, että animaatioot ja muut elokuvat tekevät työtä myös teemapuistojen sekä etenkin ”rihkamamyynnin” hyväksi. Eli mielestäni kaikki elokuvien tuotto ei näy pelkästään niiden tuottorivillä.

Viimeisenä asiana tietysti IT puoli, siihen en ole juurikaan ehtinyt perehtyä, mutta jos sitä ei itse saada toimimaan, ostetaan joku joka osaa asian. Sitten kun peleihin lyödään Disney hahmot, alkaa sieltäkin tulla rahaa :D

P/E luku mukaan on noin 20, mikä vaikuttaa aika kovalta ja osinkoprosentti noin 1, mikä vaikuttaa pieneltä (molemmat otettu uusimmasta Arvopaperi-lehdestä). Tulos on ollut jo monta vuotta kasvussa, voiko tämänkaltainen kehitys enää jatkua? Itse olen ajatellut niin, että tv-kanavat ja teemapuistot ovat vankka kivijalka, ja kasvu tulee elokuvapuolen ja interactiven) kautta (mikä sitten heijastuu puistoihin ja tuotemyyntiin).

Muita viitteitä:
http://seekingalpha.com/article/2071073 ... -investors
http://www.reuters.com/article/2014/03/ ... PV20140324

edit: Tämä meni ehkä enemmän fanituksen kuin analyyttisen osakesijoittamisen puolelle, mutta tunteellahan sitä naimisiinkin mentiin ja asunto ostettiin :)
  • 2

ttr
 
Viestit: 838
Liittynyt: 14.03.2014 23:24
Reputation: 33

Re: Disney

ViestiKirjoittaja ttr » 04.05.2014 09:19

Disneyn Q2 2014 tulos julkistetaan 6.5. Alle olen listannut joitain itseäni kiinnostavia viimeaikaisia asioita:

Media networks

Kaapelitv:n osuus kasvaa normi tv:n kustannuksella, en osaa sanoa sen vaikutusta Disneylle, koska heillä on kuitenkin molempia.
(http://www.mediapost.com/publications/a ... ill-r.html)

ESPN (-2%) ja etenkin Disney Channel (-21%) menettivät katsojia verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan. Toisaalta ainakin kilpailijoiden mainostulot ovat kasvaneet alkuvuodesta (valitettavasti hävitin linkin josta luin tämän). Katsojien väheneminen tuskin heti näkyy mainostuloissa, mutta kanavamaksuissa kylläkin.
http://www.mediapost.com/publications/a ... ocket.html)

Disney teki "yhteistyösopimuksen" Dish Networkin kanssa. Dish:n tarkoituksena on ilmeisesti kaupitella kaapeli-tv kanavia netin kautta. Aiemmin on ollut eripuraa kun DISH on näyttänyt mediayhtiöiden kanavia jollain konstilla mainosvapaina (en ole perehtynyt asiaan itse).
(http://variety.com/2014/digital/news/di ... 201150986/)

Disney on osaomisteisessa yrityksessä mukana, tarkoituksena saada katsojia mobiililaitteiden käyttäjistä ja tehdä samalla mainosrahaa.
En itse tunne ko. yhtiötä, mutta se toimiikin vain USA:ssa ja Japanissa.
(http://www.theverge.com/2014/4/30/56679 ... ummer-2014)
(http://en.wikipedia.org/wiki/Hulu)

Parks and resorts

Disney rakentaa yhteistyönä Kiinaan toista (yksi Hong Kongissa) teemapuistoa. Aukeaa 2015 lopulla jos kaikki menee hyvin. Alunperin puiston piti olla hieman pienempi ja sitä piti vähitellen laajentaa, mutta ahneus näkyy kasvavan syödessä.
(http://www.bloomberg.com/news/2014-04-2 ... llion.html)

Studio entertainment

Frozen teatterilevityksessä myös Kiinassa, se on tuottanut maailmanlaajuisesti yli miljardin ($), tästä toki suurin osa viime vuoden puolella.
Kapteeni Amerikka tuottanut jo yli $800 miljoonaa maailmanlaajuisesti, se menee tietysti Q3 2014 puolelle, mutta pakko hehkutella :D
Elokuvissa pitää tietysti muistaa, että tuotoistahan kaikki ei tule Disneylle.

Consumer products

Lisensioitujen lelujen osuus myynnistä kasvaa, viiden tällä hetkellä eniten myyvän joukossa neljä Disneyn brändiä. Tässä näkyy selvästi se, miten elokuvien ja muun median menestys näkyy myös tällä puolella.
(http://www.bloomberg.com/news/2014-04-2 ... -toys.html)
(https://www.npd.com/wps/portal/npd/us/n ... t-in-2013/)

Interactive

Erilaisten artikkelien mukaan potentiaalisin kasvuosa tämän hetken Disneyssä. Toistaiseksi tulee tappiota, mutta uskon että jossain vaiheessa tämä puoli saadaan tekemään kunnolla rahaa. Jos ei muuten, niin yritysostoilla. En tosiaan ole tähän puoleen tutustunut oikeastaan yhtään, mutta ohessa linkki ainoaan tuotteeseen mitä itse tiedän Disneyn tekevän. Luulisi supersankareista on joitain konsolipelejä muiden toimijoiden tekemänä, kai niistä jotain lisenssituloja tulee.
(http://www.businessweek.com/articles/20 ... ole-market)

Tiistaita odotellessa.

(edit 04.05.2014 klo 10:12) Pari linkkiä enemmän numeroista kiinnostuneille:

http://seekingalpha.com/article/2186343 ... ey-q2-2014
http://investing.businessweek.com/resea ... ticker=DIS
  • 1

ttr
 
Viestit: 838
Liittynyt: 14.03.2014 23:24
Reputation: 33

Re: Disney

ViestiKirjoittaja ttr » 12.05.2014 21:20

Q2 2014 tulos:

Diluted EPS Q2 2014 $1.08 vs. $0.83 Q2 2013. Analyytikoiden konsensus ennuste oli luokkaa $0.95. Liikevaihto nousi 10% ja liikevoitto 34% (vs Q2 2013). Omasta mielestä suurimmat ilonaiheet olivat Studio entertainment sekä Interactive segmentit. Tarkempi numerotieto löytyy linkistä Disneyn kotisivuilta.
(http://thewaltdisneycompany.com/sites/d ... rnings.pdf)

Alla huomioita Q2 Earnings Callista höystettynä omilla mielipiteilläni.

(http://finance.yahoo.com/news/walt-disn ... 23065.html)
(http://seekingalpha.com/article/2196583 ... 1&uprof=45)

Media networks:

Disneyn "murheenkryyni", liikevaihdon kasvu heikointa. Etenkin broadcasting puolen kasvu on ollut olematonta. ESPN tekee kaapelipuolella hyvää tulosta, tulevien kvartaalien mainostuottoja edesauttaa jalkapallon mm-kisat.

Studio Entertainment:

Brändielokuvat (Marvel, tuleva Star Wars) tekevät työtä koko firman hyväksi; kulutustavarat, tv, puistot. Star Warsista suunnitteilla myös joitain Spin-Off elokuvia. Igerin mukaan Marvel-brändäys on vasta alussa, itse suhtaudun hieman skeptisesti tuollaisen brändin vetovoiman kasvattamiseen kun tuntuu, että nyt tahkotaan käsittämättömiä huippulukuja elokuvissa. Todennäköisyyksien mukaan floppi/flopit tulee jossain vaiheessa vastaan (etenkin kun supersankarielokuvia tunkee markkinoille useampi vuodessa). Toki suurin kasvu saatavissa muualta (interactive, consumer products).

Linkkinä opiskelijoiden tekemä bränditutkimus Marvelista. Kiinnostava luettavaa ja ihan hyviä pointteja, joista osaa Disney jo toteuttaakin. Mielenkiintoisena huomiona, Marvel on nostanut lehtien hintaa 30 %:a mutta siltikin kysyntä on kovaa. Ahneella on kyllä monesti p**kainen loppu. (http://www.slideshare.net/mraldang/marvel-brand-audit.)

Vaikka 2014 piti olla jonkinasteinen välivuosi Star Warseja ja Avengers 3:a odotellessa, segmentille odotetaan ennätysvuotta Frozenin ja Captain America 2:n johtamina. Tulossa tänä vuonna ao. filmatisoinnit:

Maleficent toukokuussa 2014. Aiemmin vastaavanlaisia tehtyjä elokuvia 2012 tulleet Lumikki-elokuvat, joista kumpikaan ei sanottavammin menestynyt (kumpikaan ei myöskään ollut Disney tuotantoa).
Guardians of the Galaxy (nitoutuu yhteen Avengers 2:n kanssa jollain tasolla), itse en tunne sarjakuvaa. Näyttelijänä mukana joku WWF legenda, mikä lisännee elokuvan vetovoimaa WWF fanien keskuudessa. En tiedä, miten hyvin WWF yhteisö on yleensä ottanut vastaan muiden painijoiden (Hulk Hogan, The Rock) elokuvat, mutta potentiaalista faniporukkaa ainakin löytyy. Julkaistaan elokuussa 2014.
Big Hero 6 (animaatio) Ensimmäinen Marvel universumiin perustuva manga-tyylinen animaatio. Julkaistaan marraskuussa 2014.

Huomionarvoista on, että tänä vuonna Pixar ei tuo yhtään animaatiota teattereihin, ensi vuonna olisi tulossa sitten ehkä parikin. Pahimmat skeptikot maalailevat jo Pixarille ensi vuodesta "do-or-die" vuotta. (http://entertainment.time.com/2013/09/1 ... ntil-2015/).

Marvel-filmatisointeihin liittyen olisi suotavaa, että Disney onnistuisi tuomaan suuremmalla profiililla esille jonkun aasialaisen/etelä-amerikkalaisen supersankarin, voisi lisätä markkinoita muuallakin kuin länsimaissa.

Consumer products:

Frozen on ylittänyt kaikki odotukset, kovin myyntiartikkeli kaupoissa. Odotetaan useamman vuoden brändiä (mm. Broadway-esitys tekeillä). Merchandise myynnissä pitäisi näkyä selkeästi Q4 kun koulut alkaa ja Q1 2015 joulusesongissa. Mukaan myös interactive tuotteisiin. Lisenssitavaroiden/-lelujen myynti kasvaa koko ajan. Linkistä löytyy blogi, mikä käsittelee leluteollisuuden suurinta uhkaa, lapsien vähenemistä. Disneyn osalta suurempi läsnäolo mm. Kiinan markkinoilla poistaa tätä uhkaa. Tähän liittyen olisi mielenkiintoista tietää, kuinka suuri osa esim. tämän segmentin voitoista tulee kotimarkkinoilta/euroopasta/kehittyviltä markkinoilta. Uskoisin, että Disney ei ole vielä kovinkaan näkyvästi läsnä esim. Venäjällä tai Etelä-Amerikassa.

(http://blogs.ft.com/ftdata/2014/05/08/g ... of-babies/)

Parks and Resorts:

Kun Hong Kongin puisto avattiin, kapasiteetti ei riittänyt ottamaan vastaan kaikkea yleisöä. Hong Kongin puisto teki tuohta Q2:lla erinomaisesti, Kiinassa kasvavat markkinat tälläkin alueella. Nämä syitä Shanghain puiston ennenaikaiseen laajennukseen.

Puistoissa käytössä joku MyMagic+ systeemi, minkä avulla vierailijat voivat etukäteissuunnitella käyntinsä. Kokemusten mukaan etukäteissuunnittelu lisää puistoissa vietettyä aikaa (lue: kulutettua rahaa, oma tulkinta). Se on käytössä noin 75-prosentilla vierailijoista.

Puistojen lippuhintoja hieman korotettu, ja kun työtekijöille maksetaan naurettavaa palkkaa, rahantulo on taattu.
(http://www.northjersey.com/news/busines ... f-1.998579)

Interactive:

Interactive kasvoi huomattavasti. Infinity v1 tuli viime vuoden elokuussa, minkä jälkeen jokainen tuloskvartaalilla interactive on ollut voitollinen. Se oli vuonna 2013 USAn myydyin ”interactive gaming toy” (mitä se sitten tarkoittaakin). Infinity v2 tulee tämän vuoden puolella. Siinä on mukana myös Marvel hahmoja.
  • 2

ttr
 
Viestit: 838
Liittynyt: 14.03.2014 23:24
Reputation: 33

Re: Disney

ViestiKirjoittaja ttr » 09.06.2014 18:46

DIS

Näin Aku Ankan 80 v. synttärien kunniaksi päivitetään hieman tilannetta. Aloitetaan kunnon hehkuttelulla, ja muistetaan, että mennyt menestys ei ole tae tulevasta ;)

http://finance.yahoo.com/blogs/michael- ... 39016.html

Media networks:

Senaattori McCain on tehnyt aloitteen kaapelikanavien niputtamisen poistamiseksi -> kanavamaksut pienenisivät. Tämä vaikuttaisi Disneyn kannalta huonolta asialta. Päätöksen teosta/aikataulusta en löytänyt mistään tietoa. Kanadassa asiasta jo päätetty. Disney ottanut jo askelia siihen suuntaan, että tilanne muuttuu tekemällä mm. DISH:n kanssa yhteistyöspoimuksen.

http://www.usnews.com/debate-club/shoul ... e-packages

http://www.theverge.com/2013/5/9/431668 ... egislation

http://www.businessweek.com/articles/20 ... -in-canada

http://www.thestreet.com/story/12596251 ... y-dis.html

Mainoshintojen määrittelylle on tulossa uusi tapa. Nykyään hinnat määritellään 3-päivän katsojalukujen perusteella, mutta mainostajat ovat suostumassa 7-päivän lukujen käyttöön. Mainostulot kasvaisivat koska hinnat määräytyisivät useamman päivän katsojalukujen mukaan.

http://www.fool.com/investing/general/2 ... he-ca.aspx

http://www.deadline.com/2014/06/cbs-exe ... asurement/

NBA pudotuspelit ovat olleet ennätystasaiset; enemmän pelejä, enemmän mainostuloja ESPN:lle.

ESPN:llä jalkapallon mm-kisaoikeudet USA:ssa. Kuinka suuri osa ihmisiä sitten haluaa seurata kisoja lienee toinen asia. Toki USA:ssa on paljon mm. etelä-amerikkalaisia maahanmuuttajia, jotka varmasti katsovat kisoja tarkkaan. ESPN aikoo näyttää kaikki pelit myös mobiililaitteille. Tämä saattaa olla suunnannäyttäjä online-urheilutarjonnalle, mikäli verkot kestävät.

http://frontrow.espn.go.com/2014/02/esp ... -revealed/

http://www.cnet.com/how-to/how-to-stream-the-world-cup/

Studio entertainment:

Hyvältä näyttää. Kapteeni Amerikka II on kassamenestys, kaikki tuloutuu Q3:lle.

http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=marvel14b.htm

Frozen jatkaa omaa elämäänsä. Tällä hetkellä lisäkatsojat tulevat lähinnä Japanissa, missä elokuva on ollut listaykkösenä yli kymmenen viikkoa ja takonut rahaa tällä neljänneksellä (tällä hetkellä) lähes $100 miljoonaa.

http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=frozen2013.htm

Maleficient on ylittänyt ennusteet ensimmäisenä ja toisen aviikonloppuna. Se tulee fantasiaa rakastavassa Japanissa teattereihin 5.7., toivottavasti saa edes pienen siivun Frozenin menestyksestä (vertauksena esim. Kapteeni Amerikka tuotti Japanissa oman arvioni mukaan vain alle $10 miljoonaa).

http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=maleficient.htm

EST mahdollisesti lisää elokuvien myyntiä, luo ainakin yhden lisäkanavan rahastukseen. Monissa tapauksissa elokuvat tulevat EST myyntiin ennen DVD/Blu-Ray julkaisua. Mutta onko se samalla pois DVD/Blu-Ray myynnistä?

http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_sell-through

https://www.npdgroupblog.com/through-th ... 5LvAvl_t1Z

Interactive:

Maker studiolta vähennetään väkeä päällekäisyyksien vuoksi. Maker studion avulla tuotetaan youtube mainoksia/lisäsisältöä Disney hahmoista.

http://variety.com/2014/digital/news/la ... 01183572/#

http://www.businessinsider.com/disneys- ... ion-2014-5

Infinity v2 tulee syksyllä ja sisältää Marvel -hahmoja.

http://disneyinfinity.wikia.com/wiki/Disney_INFINITY

Johto/Bob Iger:

Hyvässä yhtiössä on hyvät johtajat, ja tämä mielestäni pitää paikkansa etenkin Disneyn kohdalla. Bob Iger nousi toimitusjohtajaksi 2005 Eisnerin tötöilyjen jälkeen. Eisnerin toimien seurauksena mm. Katzenberg jätti yhtiön ja pisti Spielbergin ja Geffenin kanssa pystyyn Dreamworksin. Muistaakseni Walt Disneyn veljenpoika organisoi Eisnerin "savustuksen" ulos.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bob_Iger

Iger oli alunperin jättämässä Disneyn 2015, mutta päätti jatkaa vuoteen 2016. Yhtä kovan jatkajan löytäminen ei liene helppoa, mutta selvisihän Applekin Jobsin "poistumisesta" (Jobs oli aikanaan myös Disneyn hallituksessa).

http://www.nytimes.com/2013/07/02/busin ... .html?_r=0

Kaikki viimeaikojen kovat hankinnat (Pixar 2006 $7,4 miljardia, Marvel 2009 $4,24 miljardia ja Lucasfilms 2012 $4 miljardia). Ja mielestäni kaikki ovat jo tähän mennessä osoittautuneet loistaviksi hankinnoiksi.Isot ostokset on varmastikin (oma käsitys, ei varmaa faktaa) rahoitettu ainakin jossain määrin omilla osakkeilla, mikä selittänee osakkeiden kasvua 2006, 2010 ja "vähenemättömyyttä" 2012/2013 (vaikka omia ostettiin kiitettävä määrä).

http://ycharts.com/companies/DIS/shares_outstanding

Onko seuraava korkean profiilin yritysosto on jo nurkan takana(?) Disney on tehnyt Ghiblin kanssa yhteistyötä jo amerikan markkinoilla, joten tämä voisi olla luontevaa jatkumoa.

http://ghiblicon.blogspot.fi/2013/04/br ... tudio.html
  • 0

ttr
 
Viestit: 838
Liittynyt: 14.03.2014 23:24
Reputation: 33

Re: Disney

ViestiKirjoittaja ttr » 17.07.2014 22:56

Pieniä tilannepäivityksiä niiltä osin, kun olen uutta oppinut.

Media networks:

Itseltä ohi mennyt oikeuskäsittely, millä toiseen tulokseen päätyttyään olisi voinut olla suuret seuraukset kaapeli-tv yhtiöille. Aereo on palveluntarjoaja, mikä tarjoaa TV-lähetyksiä internetin välityksellä. Heidän tarkoituksensa oli tarjota maksullisten kanavien ohjelmia ilmaiseksi, mutta korkein oikeus päätyi päätöksessään televisioyhtiöiden puolelle. Heillä oli epäilemättä paremmat lobbaajat ;)

http://news.investors.com/technology/06 ... asters.htm

Disney Channelin mainostulot kasvaneet viime vuoteen verrattuna.

http://www.veooz.com/news/0HK7a6Z.html

ESPN:n NBA-diili käsitää vielä 2015-2016 kauden. NBA odottaa jatkolta parempia TV-maksuja. ESPN:n ja TNT:n lisäksi oikeuksia kytännee ainakin Murdochin imperiumiin kuuluva Fox Sports. Tilanne toki muuttuu, mikäli Murdoch ostaa Time Warnerin.

http://thebiglead.com/2013/08/27/espn-i ... should-be/

Listassa näkyy miten paljon ESPN maksaa eri liigoille, ja mihin asti sopimukset ovat (esim. NFL ja MLB 2021 asti).

Jalkapallon MM-kisat vetivät ennätysyleisön, mutta vaikuttaisi siltä, että Disney ei arvannut näin kovaa suosiota hinnoitellessaan mainoksia. Joka tapauksessa mm-kisoista tullee pieni buusti Q3 ja Q4 tuloksiin.

http://www.businessweek.com/articles/20 ... misses-out

Murdochin Time Warnerista tekemän ostotarjous mahdollinen hyväksyminen saattaa sekoittaan televisioyhtiöpalettia eri lähteiden mukaan melkoisesti; kilpailuviranomaisilta tullee erinäisiä ehtoja kaupan läpiviemisen hyväksymiseksi.

http://www.bloomberg.com/news/2014-07-1 ... otice.html

Studio entertainment:

Aiemmissa kirjoituksissa oman tutkan alapuolella lentänyt Planes 2 -elokuva tulee ensi-iltaan 25.7. Ensimmäinen osa toi lipputuloja vain noin $200 miljoonaa, tämä tuskin sitäkään. Välijulkaisu.

Maleficient, Frozen ja Kapteeni Amerikka II taannevat Q3:lle hyvän tuloksen studioiden osalta. Q4 tulevat elokuvat siis Planes 2 (25.7.) ja Guardians of the Galaxy (1.8.)

Interactive:

Linkin takaa hieman historiaa. 2008 - 2012 tappiota on tullut tasaiseen tahtiin. Tänä vuonna laitettiin porukka ulos jo ennen Maker Studios -vähennyksiä.

http://en.wikipedia.org/wiki/Disney_Interactive_Studios

Disneyn oma studio ei taida tehdä itse ns. kovia pelejä (konsolkeille ja tietokoneille), vaan enemmänkin sisältöä laajentavia osia erilaisiin yhteisöllisiin palveluihin ja mobiililaitteille. En täysin ymmärrä ton ilmaisen sisällöntarjonnan ansaintalogiikkaa, onko siinä sitten tarkoitus "koukuttaa" kuluttajat Disney -maailmoihin ja mahdollisesti tuottaa mainostuloja. Pitäisi varmaan kirjautua sisään johonkin niistä :) Linkin alta löytyy mm. peli- ja sisältötarjontaa Marvel- ja Star Wars maailmoihin.

http://disneyinteractive.tumblr.com/

Q3 2014 tulos julkistetaan 5.8.
  • 0

ttr
 
Viestit: 838
Liittynyt: 14.03.2014 23:24
Reputation: 33

Re: Disney

ViestiKirjoittaja Tomppeli » 18.07.2014 21:15

Eikös Disney ostanut Lucasfilmin?
Eli tulevat Star Wars elokuvat ovat Disneyn bisneksiä. Elokuviahan on tulossa vissiin kolme kappaletta lisää.
Ensimmäinen pitäisi tulla teattereihin 2015 vuonna ja siinä on alkuperäisiä näyttelijöitä ainakin Harrison Ford, Carrie Fisher ja Mark Hamill. Ohjaajana toimii J.J. Abrams.
Luulisi noiden tuovan ihmisiä teattereihin ja reilusti kassavirtaa. Kumminkin Tähtien sota fanien ikäjakauma on aika iso. Ensimmäinen elokuva tuli -77 vuonna ja viimeisin 2005.
  • 0

Tomppeli
 
Viestit: 114
Liittynyt: 23.02.2014 14:15
Reputation: 1

Re: Disney

ViestiKirjoittaja ttr » 19.07.2014 09:54

Tomppeli kirjoitti:Eikös Disney ostanut Lucasfilmin?
Eli tulevat Star Wars elokuvat ovat Disneyn bisneksiä. Elokuviahan on tulossa vissiin kolme kappaletta lisää.
Ensimmäinen pitäisi tulla teattereihin 2015 vuonna ja siinä on alkuperäisiä näyttelijöitä ainakin Harrison Ford, Carrie Fisher ja Mark Hamill. Ohjaajana toimii J.J. Abrams.
Luulisi noiden tuovan ihmisiä teattereihin ja reilusti kassavirtaa. Kumminkin Tähtien sota fanien ikäjakauma on aika iso. Ensimmäinen elokuva tuli -77 vuonna ja viimeisin 2005.

Hei. Kyllä osti. Episode VII on tulossa (ainakin USAn) teattereihin tämänhetkisten tietojen mukaan 18.12.2015.

Episodien I, II ja III elokuvatuotot olivat $1, $0,65 ja $0,85 miljardia dollaria (box officen mukaan). Jos vielä otetaan huomioon niiden saama ryöpytys, sekä tämänhetkinen suurelokuvien hype (transformersit ja supersankarit myyvät kuin häkä lippuluukuilla), luulisi Disneyn pystyvän helpostikin vastaaviin tuloksiin. Paljon tietysti riippuu ensimmäisen (eli Episode VII:n) onnistumisesta. Kuten aiemmin olen kirjoittanut, elokuvat ovat vain osa Star Warsin tuomasta rahasta; Star Wars maailma on hyvin pidetty esillä lelujen ja legojen muodossa, myynti kasvanee räjähdysmäisesti kun tuoreet elokuvat ovat markkinoilla (osakkeenomistajan subjektiivinen mielipide :)).

Episodien VII, VIII ja IX lisäksi Disney aikoo tehdä ns. spin-off elokuvia, eli Star Wars -imperiumilla aiotaan rahastaa samalla laajuudella kuin Marvel-
universumilla. Sisältöä tulee paljon lisää, toivottavasti myös laadusta pidetään huoli. Ahneella on monesti p****inen loppu...

http://screenrant.com/star-wars-han-sol ... tt-movies/
http://blogs.indiewire.com/theplaylist/ ... y-20140507

edit 19.7.: Ensi vuosi on muutenkin odotuksia täynnä, kun uusi teemapuisto aukeaa Shanghaissa ja Pixar julkaisee parikin animaatiota välivuoden jälkeen. Ja Interactiven saadessa homman toimimaan, on iso JYTKY tulossa (lainatakseni erään toisen foorumin erästä keskusteluketjua ;)) No joo, Interactivelta tuskin mitään maatamullistavaa on tulossa useampaan vuoteen, mutta se kasvaa hiljalleen. Joka tapauksessa odotukset ensi vuotta kohtaan ovat kovat, mikä näkyy mielestäni myös kurssissa.

Ja kaiken tämän keskellä on kuitenkin muistettava, että ESPN, ABC ja Disney Channel muodostavat kuitenkin suurimman osan konsernia (liikevaihdosta ja tuloksesta noin puolet tulee Media networksista), ja siellä saattaa olla isoja muutoksia tulossa Foxin TimeWarner tarjouksen takia. Aiemmassa postissa linkkasin myös Disney Channelin kasvavista mainostuloista, alla negatiivisempia uutisia samaan asiaan liittyen.

http://seekingalpha.com/news/1852565-ca ... ed-to-drop
  • 0

ttr
 
Viestit: 838
Liittynyt: 14.03.2014 23:24
Reputation: 33

Re: Disney

ViestiKirjoittaja Dodger » 24.07.2014 11:10

Olisi kiva sijoittaa Disneyyn, koska Star Warsit ja Marvelin leffat on lähellä sydäntä. Se ei vaan taida riittää sijoitusperusteeksi. Toi 1% osinkotuotto kuulostaa vähän liian alhaiselta mutta pitää tutustua kuitenkin.
  • 0

Dodger
 
Viestit: 52
Liittynyt: 20.02.2014 19:26
Reputation: 0

Re: Disney

ViestiKirjoittaja Tomppeli » 24.07.2014 17:09

Kuten aiemmin olen kirjoittanut, elokuvat ovat vain osa Star Warsin tuomasta rahasta; Star Wars maailma on hyvin pidetty esillä lelujen ja legojen muodossa, myynti kasvanee räjähdysmäisesti kun tuoreet elokuvat ovat markkinoilla (osakkeenomistajan subjektiivinen mielipide :)).


Kuinkahan paljon nykynuoret tietää Star Wars maailmasta? Paljon on vanhoja faneja ensimmäisten kolmen elokuvan ajalta ja heidän ikäjakauma on kuiteskin +30 vuotta. Tämän ikäiset eivät varmaan hirveästi kiinnostu tuosta oheiskrääsästä.(Pois lukien mahdolliset videopelit).
Rupeaa Episodi 1-3 nuorena nähneetkin olemaan täysi-ikäisiä.
Epäilen että ei enää nykynuorisoon kuitenkaan iske nuo uudet tähtien sota elokuvat mitä tähdittää yli 70 vuotias Harrison Ford. :)
  • 0

Tomppeli
 
Viestit: 114
Liittynyt: 23.02.2014 14:15
Reputation: 1

Re: Disney

ViestiKirjoittaja ttr » 25.07.2014 22:33

Tomppeli kirjoitti:
Kuinkahan paljon nykynuoret tietää Star Wars maailmasta? Paljon on vanhoja faneja ensimmäisten kolmen elokuvan ajalta ja heidän ikäjakauma on kuiteskin +30 vuotta. Tämän ikäiset eivät varmaan hirveästi kiinnostu tuosta oheiskrääsästä.(Pois lukien mahdolliset videopelit).
Rupeaa Episodi 1-3 nuorena nähneetkin olemaan täysi-ikäisiä.
Epäilen että ei enää nykynuorisoon kuitenkaan iske nuo uudet tähtien sota elokuvat mitä tähdittää yli 70 vuotias Harrison Ford. :)


Episodien I-III (1999, 2002, 2005) ilmestymisen aikaan alkuperäisten elokuvien (1977, 1980, 1983) fanit olivat suunnilleen samanikäisiä, kuin episodien I-III aikaiset nuoret ovat nyt. Lisäksi alkuperäisillä faneilla on jo jälkikasvua, joille Star Wars -höttöä voi syöttää ;) . Esim. omat alle kymmenvuotiaat lapset ovat nähneet Star Wars episodit IV-VI, ja kaikenlaista krääsää on joulu- ja muiksi lahjoiksi toivottu (ja itse en ole edes fani). Eli uskoakseni hyvinkin suuri osa lapsista/nuorista täällä täällä maailman laidallakin tuntee Star Wars saagan, joten potentiaalisista krääsän ostajista ei liene pulaa.

Lucasfilms on koko ajan myynyt kuluttajatuotteita; firmaa paremmin tuntematta veikkaisin, että suuri osa niistä on Star Warsiin liittyvää. Ja Disney jos joku osaa kyllä tuotteistuksen (lue: rahastuksen). Ao. artikkeli on kokonaisuudessaankin lukemisen arvoinen.

http://www.businessweek.com/articles/20 ... ar-wars#p3

Star Wars kamaa on myös myydyimpien Lego-tuotteiden listalla, mikä on hyvin ottaen huomioon, että tällä hetkellä ei ole menossa mitään elokuva-hypeä.

http://www.amazon.com/Best-Sellers-Toys ... /236510011

Animaatiosarjat vetävät nuoria katsojia. Niitä on pyörinyt maailmalla jo useamman vuoden ja uusia tulossa.

http://en.wikipedia.org/wiki/Star_Wars: ... _TV_series)
http://www.starwars.com/news/new-animat ... -fall-2014

Lisäksi Star Wars -teema on näkyvillä Disneyn teemapuistoissa.

Kaikkein tärkeintä tässä on tietysti se, että itse elokuvat onnistuisivat. Huonot elokuvat tuskin tuhoavat oheismyyntiä, mutta hyvät elokuvat moninkertaistavat sen.
  • 0

ttr
 
Viestit: 838
Liittynyt: 14.03.2014 23:24
Reputation: 33

Seuraava

Paluu Ulkomaiset osakkeet

Paikallaolijat

Rekisteröityneet käyttäjät:
Bing [Bot]
cron
Reputation System ©'