Pandora

Keskustelua ulkomaisista osakkeista.

Valvoja: Ram

Pandora

ViestiKirjoittaja ttr » 11.07.2017 23:30

"PANDORA designs, manufactures and markets a full universe of high-quality, hand-finished and affordable jewellery. As one of the bestknown
jewellery brands in the world, our vision is to become the world’s most loved."

Tanskalainen korufirma. Suunnittelee ja valmistaa hopeakoruja. Suojaa jossain määrin raaka-aineostojaan hopean hinnanheilahtelua vastaan. Viime vuosien omistajastrategiana on ollut maksaa voitto osinkoina ja omien osakkeiden takaisinostoina omistajille. Tuotteita uudistetaan joka vuosi tapahtuvina seitsemänä eri lanseerauskampanjana, mitkä jaotellaan eripuolille vuotta (mm. ystävänpäivä, äitienpäivä). Isoja tuotantoehtaita Thaimaassa ja lisää tulossa (kapasiteetti lähes tuplaantuu vuoteen 2019 mennessä).

Aiempina vuosina kasvanut hyvinkin voimakasta tahtia, nyt kasvuvauhti on hidastunut; liikevaihdon kasvu 2013, 2014, 2015, 2016 ja 2017(ennuste), 35%, 33%, 40%, 21% ja 15%. Kasvuvauhdin hidastuminen sekä USAn myynnin (suurin yksittäinen markkina-alue) sakkaaminen lienevät syynä osakkeen arvon huomattavalle halpenemiselle tämän vuoden aikana. Tämä tietysti palvelee omien osakkeiden takaisinosto-ohjelmaa. Vaikka USAssa ja Englannissa sakkaa, Australian ja Kiinan myynti ovat kovassa kasvussa. Lisäksi viime aikojen suurimpiin uutisiin on kuulunut lähtö Intian markkinoille. Aasian maissa on kysyntää ollut perinteisesti enemmän kultakorujen perään, Pandoralla ei kuitenkaan tällä hetkellä ole innostusta kultakorumarkkinoille. Näkyvyyttä on lisätty myös Keski- ja Etelä-Amerikan maanosissa.

Pandora on keskittynyt viime vuonna muokkaamaan myyntipisteitään "multibrand"-liikeistä enemmän "shop-in-shop" tyyppisiksi. Tämä ilmeisesti lisää bränditietoisuutta ja ehkä myös tuo exclusiivista fiilistä. En itse ole oikein korujen perään, ehkä joku toinen osaa auttaa tässä asiassa. Lisäksi nettikauppaa on kasvatettu.

Markkina-alueet on jaoteltu kolmeen osaan: EMEA, Amerikka, Aasia-Tyynimeri. Liikevaihdosta niiden osuudet (vuonna 2016) 47%, 34%, 19%. Näistä Aasia-Tyynimeri suhteellisesti kovimmassa kasvussa.

Viimeisimpien vuosien tunnusluvut on aika hyvin ao. linkissä

http://investor.pandoragroup.com/reporting.cfm

Ja vuoden 2016 vuosikertomus

http://files.shareholder.com/downloads/ ... T_2016.pdf
  • 0

Viimeksi muokannut ttr päivämäärä 19.07.2017 16:06, muokattu yhteensä 1 kerran
ttr
 
Viestit: 838
Liittynyt: 14.03.2014 23:24
Reputation: 33

Re: Pandora

ViestiKirjoittaja ttr » 19.07.2017 16:04

Linkistä löytyy artikkeli Pandoran keinoista nostaa USAn takkuilevaa myyntiä. Huomioinarvoista on ehkä se, että ystävänpäivän takkuilleen myynnin jälkeen tj:n mukaan äitienpäivämyynti sujui paremmin. Synkkiä pilviä tulee sen sijaan shorttien kasvaneesta määrästä (mikä selittänee hyvinkin suuret päivittäiset kurssireaktiot) sekä dollarin selvä heikentyminen tämän vuoden puolella.

https://www.bloomberg.com/news/articles ... yptr=yahoo

Pandora laajentaa yhteistyötään Disneyn kanssa EMEA markkinoille. Aiemmin yhteistyötä on ollut jo Amerikoissa ja Tyynenmeren alueella, nyt Pandoran Disney-aiheiset korut tulevat myyntiin myös EMEA-markkinoilla.

http://investor.pandoragroup.com/releas ... anding=yes

Q2-tulosjulkistuksessa saataneen myös ensimmäiset tiedot siitä, miten Pandora on otettu Intiassa vastaan (ensimmäinen kauppa aukesi 04/2017).

http://www.diamonds.net/News/NewsItem.a ... leID=58809
  • 0

ttr
 
Viestit: 838
Liittynyt: 14.03.2014 23:24
Reputation: 33

Re: Pandora

ViestiKirjoittaja ttr » 08.08.2017 22:53

Q2/2017: liikevaihto kasvoi 12%, mutta tulos tippui EBITDA marginaalin selkeän heikentymisen takia. Pääsyynä G&A kulujen huomattava kasvu vertailukauteen verrattuna. Myös valuuttakurssit epäsuosiollisia.

http://files.shareholder.com/downloads/ ... 394_UK.pdf

Huomioita q2 infosta:

Kiinassa avataan liikkeitä loppuvuonna aiottua enemmän. Etelä-Amerikassa tarkoitus avata 40 liikettä vuoden 2017 aikana. APAC ajaa kasvua. Kiinassa lähes 100% kasvua Q2/2016 verrattuna. Q1/2017 verrattuna liikevaihto kuitenkin pieneni...:/ Ehkä johtuu kiinalaisten uudesta vuodesta tms. toivottavasti ei ole jatkuva trendi.

Liikevaihto kasvoi noin 12%, eli heikomman Q1:n jälkeen palattiin ennustettuun kasvuun. Kasvua omissa kaupoissa (Pandora owned concept store network). eStore kasvaa voimakkaasti, osuus kokonaisliikevaihdosta tällä hetkellä noin 6%.

Keskitytään USAssa hienoimpiin ostoskeskuksiin (A-grade maals), missä asiakaskunta ei vähene niin voimakkaasti.
Kaikissa tuotekategorioissa kasvua. Pyritään löytämään uusia "juhlapäiviä" (Memorial Day, back-to-school, graduation season...). Uudet tuotejulkaisut elintärkeitä (50 % liikevaihdosta tulee viimeisen 12kk:n aikana julkaistuista tuotteista). Parannetaan tuotteistamisen "reaktioaikaa".

Euroopan tulos hyvä. Ranskassa liikevaihdon kasvu odotettua heikompaa, kun taas Italissa ja UK:ssa parempaa. Disney-yhteistyön laajentamista Eurooppaan tutkittiin kovasti jo senkin takia, että Disney herättää erilaisia tunteita eri maissa. Disney-koruja on kuitenkin kysytty myös Euroopan liikkeissä, vaikka ne myynnissä vain Kiinassa ja USAssa. Eli kysyntää uskotaan olevan.

Johto uskoo edelleen ohjeistukseen, mikä tarkottaisi n.15% liikevaihdon kasvua ja erittäin kovia marginaaleja loppuvuodelle. Hyvä asia on se, että yleensä H1 on huomattavasti H2:ta heikompi myynnillisesti, eli hyvällä kateprosentilla H2:lla voidaan pelastaa paljon.

Osakkeista noin 8% on shortattuna, mikä osaltaan selittänee kurssin syöksymistä (toki tulos oli odotuksia heikompi vaikka johdon mielestä ollaankin juuri siellä missä halutaan). Positiivista on USAn liikevaihdon tasaantuminen, ja kun samalla satsataan voimakkaasti kasvuun Kiinassa ja Latinalaisessa Amerikassa niin eiköhän tästä vielä hyvä tule.

Itseäni jäi hieman kaivelemaan ettei Intiassa avattua liikettä sivuttu infossa mitenkään.

Linkissä Bloombergin artikkeli osarista.

https://www.bloomberg.com/news/articles ... 08/pandora
  • 0

ttr
 
Viestit: 838
Liittynyt: 14.03.2014 23:24
Reputation: 33

Re: Pandora

ViestiKirjoittaja ttr » 10.08.2017 08:48

Kysyin IR:ltä Intian (millainen vastaanotto) sekä Kiinan tilanteista (miksi Q2 heikompi kuin Q1) tarkemmin, alla Brianin vastaus:

"We are Well received in india. Expect 5 stores this year and 50 stores by end of 2019. It is a matter of natural seasonality in china."

Pienenä sivuohuomiona mainittakoon, että hallituksen pj. osti 9.8. noin 130000€:lla firman osakkeita.
  • 0

ttr
 
Viestit: 838
Liittynyt: 14.03.2014 23:24
Reputation: 33

Re: Pandora

ViestiKirjoittaja ttr » 18.10.2017 22:45

Huhujeb mukaan Pandoran syyskuinen kampanja olisi mennyt USAssa perseelleen, ja lokakuussa oltaisiin myyty tuotteita suurella alennuksella. Otsikon mukaan Pandora "on sanonut", mutta ainakaan Pandora ole julkaissut mitään asiaan liittyvää infoa...

https://www.di.se/nyheter/pandora-uppge ... ter-i-usa/

Domenick Beskos (en tunne ko. henkilöä) twiittasi viime kuun lopulla samasta aiheesta ja väittä, että hänellä on myös vastaavaa tietoa kuin Carnegiella.

DIn juttu perustunee Carnegien tietoihin. Carnegie varoitti myös puoli vuotta sitten (18.4.), että Pandoran tuotteet eivät käy kaupaksi USAssa. 20.7. on uutisoitu, että Carnegie antoi Pandoralle kuitenkin "osta" suosituksen, kun taas 14.8. Carnegie muutti suositustaan ja laski tavoitehinnan 820 -> 800 DKK.

https://www.di.se/nyheter/carnegie-tror-pa-pandora/

Alla oma suomennos lopussa olevasta linkistä, missä asiaa avattu enemmän:

"Pandora on ilmoittanut Yhdysvaltain markkinoilla tomiville itsenäisille jälleenmyyjille kahdesta uudesta kampanjasta lokakuussa syyskuussa epäonnistuneen kampanjan jälkeen.

Kampanja on vastaus epäonnistuneeseen kampanjaan syyskuussa, mikä Pandoran ulkoisten jälleenmyyjien viestinnän mukaan laski voimakkaasti liikennettä (myymälöissä, toim.), kirjoittaa Carnegie.

Carnegie väittää myös, että Pandora on siirtänyt toimituksia kolmannelle neljännekselle, mukaan lukien talvikokoelma, mikä lisää raportoituja tuloja kolmannella neljänneksellä, mutta mahdollisesti heikentää viimeisellä neljänneksellä.

Carnegien mukaan myös ensimmäisen neljänneksen epäonnistuneen kampanjan jälkeen Pandora antoi pieniä alennuksia jälleenmyyjille.

Vaikuttaa siltä, että yhtiöllä on vaikeuksia navigoida Yhdysvaltojen markkinoilla ja he kamppailevat löytääkseen oikean tasapainon kampanjoissaan ja olemme huolissamme siitä, että he yrittävät edelleen pelastaa huonoja kvartaaleja kirjaamalla seuraavan neljänneksen tuloja etupanotteisesti, mikä voi mahdollisesti viedä ongelman yhdestä neljänneksestä seuraavaan."

http://www.euroinvestor.dk/nyheder/2017 ... r/13678760

Jonkinlainen totuus yo. asiaan tullee marraskuun alussa. Aiemmissa kvartaali-infoissa Pandoran johto mainitsi, että he yrittävät lanseerata uusia kampanjoita erinäisten juhlapäivien/tapahtumien ympärille ympäri vuotta, ja joskus liikaa on vaan liikaa...

Mielestäni muun maailman kasvu on korvannut USAn markkinoiden hiljentymisen, joten en näe ainakaan vielä syytä niin suureen huoleen kuin kurssi antaisi olettaa. Pandoran kurssi on laskenut myös viime päivinä aika kovasti, saa nähdä mitä sieltä oikein on tulossa.
  • 0

ttr
 
Viestit: 838
Liittynyt: 14.03.2014 23:24
Reputation: 33

Re: Pandora

ViestiKirjoittaja ttr » 07.11.2017 20:54

Panodralta Q3/2017: liikevaihto kasvoi 16%, EBITDA marginaali 37,8%. Koko vuoden ennustetta hieman laskettiin; USAn hurrikaanit tuovat noin 150MDKK takapakkia (osa kaupoista edelleen kiinni, kuluttajien luottamus yleiseen talouteen tuhojen takia nollassa). Dollarin heikentyminen heikentää liikevaihtoa noin 2% aiemmin oletetun 1% asemesta. Tarkemmat numerot löytyy tulosjulkistuksesta.

http://files.shareholder.com/downloads/ ... 410_UK.pdf

Alla omia huomioita webcastista (https://pandora.eventcdn.net/2017q3):

Amerikoissa liikevaihto kasvoi, tästä kuitenkin osa tuli franchise-yritysten ostamisen kautta. Latinalaisessa Amerikassa liikevaihdon nousua. Kuten jo Carnegie oli aiemmin kirjoittanut, Pandoran kampanja USAssa epäonnistui, ajankohta oli huono. USAssa joulumallistoja alettu tuomaan esille jo lokakuussa (viime vuonna marraskuussa). Perusteluna se, että ne olisivat kauemmin ostettavissa. Tämä tarkoittaa sitä, että jo syyskuussa (Q3:lla) myyty kamaa jälleenmyyjille -> Q3 liikevaihto kasvoi "ansaitsemattomasti". Tältäkin osin Carnegie tuntuisi olevan oikeassa. He myös kysyivät joulumyynnin aikaistamisen vaikutusta Q4 lukuihin aika suoraan, mutta Pandora ei halunnut kommentoida (koko konsernin kannalta "insignificant , joten ei syytä sen suuremmin tarkentaa). Enpä tiedä, vähän epäilyttävä maku tästä jäi suuhun :/ Toisaalta ohjeistusta ei mitenkään radikaalisti lähdetty muuttamaan, eli ilmeisesti uskotaan, että muu maailma hoitaa USAn mahdollisen yskimisen jatkossakin.

Euroopassa liikevaihto kasvussa, Italia ja Saksa antavat nostetta. UKssa kivijalkakysyntä heikkenee, mutta eStore parantaa. Euroopassakin lanseeratuilla Disney-koruilla hyvä kysyntä.

Aasian ja Tyynenmeren alueella liikevaihto voimakkaassa kasvussa, Kiina ja Australia tuovat nostetta. Mielenkiintoisena yksityiskohtana selvisi, että Australiassakin merkittävän osan ostoksista tekevät kiinalaiset turistit. eStore myy Kiinassa hyvin, tuo noin 10% liikevaihdosta.

Yleisiä huomioita: muiden kuin riipusten ja rannekorujen osuus kasvaa, mikä tuo lisää hajautusta tuotekategoriaan. Vuodelle 2018 uudistukset tuovat uutta iskua; nopeampi reagointi erilaisina mallistoina (vrt. Zara vs. H&M), innovatiivisuutta. Uuden tiimin mallisto nähtävissä jo ensi vuoden ystävänpäiväksi.

Kurssi niiasi lähemmäs 4%:a. Osake vaikuttaisi olevan aika shortattu, jos luen ilmoituksia oikein. Useammalla firmalla 1-2% shorttipositio, mikä osaltaan varmasti tuo painetta osakkeelle.

https://oasm.finanstilsynet.dk/dk/soege ... ?t=Pandora)
  • 0

ttr
 
Viestit: 838
Liittynyt: 14.03.2014 23:24
Reputation: 33

Re: Pandora

ViestiKirjoittaja ttr » 08.11.2017 10:26

Internetin ihmeellisestä maailmasta löytyi uutta tietoa Carnegien analyyseistä. Heidän mielestään syyskuu oli huono (kuten jo aiemmin kirjoitettu), mutta lokakuu olisi alkanut myös USAssa hyvin. He myös ottavat kantaa siihen, että muualla maailmassa tapahtuva kasvu hoitaa USAn yskimisen (mikä nähty myös tuloksissa). Carnegie on osin huolissaan USAn liiallisista mainoskampanjoista, mitkä saattavat heikentää brändin arvoa. Tähän liittyen Pandoran johto sanoi eilisessa webcastissa, että he mainostavat keksiarvoa vähemmän. Brändiarvon vaalimiseen liittyy varmasti myös Pandoran strategia hankkia franchise-firmoja omaan omistukseen. Tavoitehinta 800DKK -> 700DKK.

http://borsen.dk/nyheder/virksomheder/a ... aa_q4.html

http://www.bolagsfakta.se/nyheter/pando ... -blankning
  • 0

ttr
 
Viestit: 838
Liittynyt: 14.03.2014 23:24
Reputation: 33

Re: Pandora

ViestiKirjoittaja ttr » 12.11.2017 23:27

ttr kirjoitti:Osake vaikuttaisi olevan aika shortattu, jos luen ilmoituksia oikein. Useammalla firmalla 1-2% shorttipositio, mikä osaltaan varmasti tuo painetta osakkeelle.

https://oasm.finanstilsynet.dk/dk/soege ... ?t=Pandora)

Bloombergilla hyvä kirjoitus Pandorasta liittyen juurikin shorttareihin. Sen mukaan Pandoran osakkeista jopa 12% olisi shortattuna. Tanskassa sijoittajat ovat "itkeneet" sanomalehtiä myöten Pandoran kurssikäyttäytymisestä ja syyttäneet yhtiötä huonosta tiedoituksesta. Tj. on vain todennut, että ei hän pysty vaikuttamaan osakkeen kurssikäyttäytymiseen :) Analyytikoista suurin osa antaa edelleen "osta" suosituksen.

https://www.bloomberg.com/news/articles ... ss-selloff
  • 0

ttr
 
Viestit: 838
Liittynyt: 14.03.2014 23:24
Reputation: 33

Re: Pandora

ViestiKirjoittaja ttr » 03.12.2017 12:34

ttr kirjoitti:
ttr kirjoitti:Osake vaikuttaisi olevan aika shortattu, jos luen ilmoituksia oikein. Useammalla firmalla 1-2% shorttipositio, mikä osaltaan varmasti tuo painetta osakkeelle.

https://oasm.finanstilsynet.dk/dk/soege ... ?t=Pandora)

Bloombergilla hyvä kirjoitus Pandorasta liittyen juurikin shorttareihin. Sen mukaan Pandoran osakkeista jopa 12% olisi shortattuna. Tanskassa sijoittajat ovat "itkeneet" sanomalehtiä myöten Pandoran kurssikäyttäytymisestä ja syyttäneet yhtiötä huonosta tiedoituksesta. Tj. on vain todennut, että ei hän pysty vaikuttamaan osakkeen kurssikäyttäytymiseen :) Analyytikoista suurin osa antaa edelleen "osta" suosituksen.

https://www.bloomberg.com/news/articles ... ss-selloff

Shortteja ruvettu hissukseen sulkemaan -> kurssikin nousi kuluneella viikolla. Saa nähdä miten shorttarit päättävät tästä eteenpäin kurssia heilutella.

https://www.bloomberg.com/news/articles ... yptr=yahoo

https://oasm.finanstilsynet.dk/dk/soege ... ?t=Pandora
  • 0

ttr
 
Viestit: 838
Liittynyt: 14.03.2014 23:24
Reputation: 33

Re: Pandora

ViestiKirjoittaja ttr » 10.01.2018 23:49

Pandora pitää CMD:n ensi viikolla (16.1.). Viime kvartaali-infossa luvattiin, että Q4 myyntiennusteita annetaan julki ennen CMD:tä, eli jotain pitäisi kuulua ihan näinä päivinä. Signet Jewelers, Pandoran suurimpia jälleenmyyjiä USAssa (Pandoralla ja Jaredilla yhteistyösopimus), julkisti tänään tuloksensa. Myynti heikkeni vuodentakaiseen noin 5% ja tulevalle vuodelle ennustettiin edelleen "single-digit" laskua.
  • 0

ttr
 
Viestit: 838
Liittynyt: 14.03.2014 23:24
Reputation: 33

Seuraava

Paluu Ulkomaiset osakkeet

Paikallaolijat

Rekisteröityneet käyttäjät:
Bing [Bot], Google [Bot]
cron
Reputation System ©'