Sivu 1/1

JD.com

ViestiLähetetty: 20.07.2017 11:02
Kirjoittaja ttr
JD.comista oli Suomen Forbesin toukokuun numerossa sivun juttu, minkä perusteella kiinnostuin yhtiöstä. Valitettavasti olen lehden jo vienyt kierrätykseen, mutta siinä mainittiin, että JD.com myy netin kautta "vähän parempaa" kamaa laatutietoisille ostajille. Lisäksi JD.com hoitaa itse kotiinkuljetuksia varmistaakseen paremman asiakaskokemuksen.

http://ir.jd.com/phoenix.zhtml?c=253315&p=irol-IRHome

Alibaba tietysti kummittelee suurena kilpailijana, mutta itselle jäi mielikuva, että JD:comille on myös kysyntää. Kasvuvauhti on ollut huimaa, mutta voittoa ei (tietenkään) vielä ole tullut.

Toukouussa tuli ulos Q1/2017, mikä kaikkien yllätykseksi oli ensimmäinen voittoisa kvartaali. Sen seurauksena kurssikin ponnisti noin 10%. Tämän jälkeenkin kurssi on jatkanut hienoista nousua, etenkin viime viikot. Osalta tähän ajurina varmasti Kiinan online-kaupan kasvu sekä huhut JD:comin ja Vipshopin fuusiosta.

http://www.barrons.com/articles/chinese ... yptr=yahoo

http://californiaexaminer.net/2017/07/1 ... jd-merger/

Oma tieto yhtiöstä on vielä kovin pintapuolista ja positio sen mukainen, mutta tulipahan avattua ketju :)

Re: JD.com

ViestiLähetetty: 03.11.2017 10:44
Kirjoittaja ttr
Motley Foolissa oli pari artikkelia, joissa on mielestäni hyvin tuotu esille JD.comin etuja Alibabaan verrattuna.

Suurin osa Alibaban toiminnasta on C2C palvelua, eräänlainen amrkkinapaikka kuluttajien välillä. Osin tästä syystä Alibaban markkinapaikat ovat olleet väärennettyjen esineiden kauppapaikkana. JD.com on enemmän B2C paikka, jolloin myös väärennysongelmat ovat olleet selkeästi pienempiä. Tätä JD.com on myös hyödyntänyt "luksus"-mainonnassaan. Tietyllä tapaa JD.com nähdään kiinan Amazonina, ja jos katsoo Amazonin arvostusta niin JD:lle tulevaisuus voisi olla ruusuisa.

Yhtenä uhkakuvana nähdään se, että JD ei ole vielä voittoa tekevä yhtiö, ja heillä on pienemmät marginaalit kuin Alibaballa. Tällöin jos Alibaba päättää jossain vaiheessa laskea marginaalejaan kasvattaakseen markkinaosuuttaan niin JD voi olla köysissä. Koska Tencent ja Wal-Mart omistavat JD:comista 20% ja 10% prosenttia, se mielestäni tuo JD:lle tietynlaista turvaa ja uskottavuutta.

https://finance.yahoo.com/news/jd-com-t ... 00540.html

https://finance.yahoo.com/news/3-stocks ... 00734.html

Re: JD.com

ViestiLähetetty: 19.12.2017 10:06
Kirjoittaja ttr
JD.com ostaa osuuden kilpailijastaan Vipshopista. Mukana myös Tencent, joka on myös JD:n suuromistaja. Selkeästi satsataan kilpaan Alibaban kanssa.

https://finance.yahoo.com/news/chinas-t ... 47594.html

Jo aiemmin JD.com ilmoitii aikeistaan laajentua Eurooppaan ja USAan. Aloitus tapahtuisi jo ensi vuoden aikana.

https://seekingalpha.com/news/3316094-j ... nsion-2018