Svenska Aerogel

Keskustelua ulkomaisista osakkeista.

Valvoja: Ram

Re: Svenska Aerogel

ViestiKirjoittaja Guitar83 » 25.08.2018 23:53

Torstaina julkaistiin Q2:n tulos joka oli aika pitkälti odotetun mitäänsanomaton. Kauppoja ei kevään aikana pahemmin julkistettu, eikä liikevaihtoa kertynyt nimeksikään.
https://www.aerogel.se/sv/wp-content/up ... 180823.pdf

Sinänsä en juuri enempää odottanutkaan, mutta kurssireaktio oli aika helppoa raportin jälkeen arvata. Osavuosikatsauksesta voi lukea, että joidenkin asiakkaiden kanssa on hierottu ja optimoitu tuotetta, joka hieman pidentää aikaa tuotekehityksestä kauppojen realisoitumiseen. En koe tätä missään nimessä vielä uhkana, mutta kyllähän se herättää kysymyksiä tarkoittaako se sitä, ettei tänä vuonna välttämättä vielä paljoa tapahdukaan. Omistajalista päivittyi hiljattain ja sisäpiirikauppojen osalta vaikuttaa kelvolliselta. Christer Sjöström on esimerkiksi lisännyt omistustaan noin 189 000 osakkeella.

Olen jonkun verran vaihdellut sähköposteja Anders Lundströmin kanssa ja annoin viikko sitten hieman palautetta siitä, että yrityksestä ei ole ulospäin juuri mitään kuulunut ja se jo itsessään vaikuttaisi luovan hieman hermostuneisuutta joidenkin omistajien keskuudessa. Anders oli asian osalta samalla kannalla ja totesi, että viime aikoina heidän kommunikointi on hyvin pitkälti keskittynyt sisäisiin asioihin ja asiakkaiden suuntaan. Asiaa luvattiin petrata.

Seuraillaan tilannetta.
  • 0

Avatar
Guitar83
 
Viestit: 110
Liittynyt: 07.11.2015 23:15
Reputation: 6

Re: Svenska Aerogel

ViestiKirjoittaja Entinen pelimies » 28.08.2018 15:06

Kiitoksia tiedosta ja johdon patistelusta. Itsekin ihmetellyt kun mitään ei firmasta kuulunut. Aika hyvin turskaakin on Aerogeelillä tullut, mutta kohtahan voi tankata puoleen hintaan toisen mokoman :) Hieno materiaali ja ilmeisesti markkinoiden paras valmistusprosessi, mutta läpimurtoa edelleen odotellaan - jospa sekin päivä vielä nähtäisiin.
  • 0

Entinen pelimies
 
Viestit: 55
Liittynyt: 22.11.2016 19:56
Reputation: 0

Re: Svenska Aerogel

ViestiKirjoittaja Guitar83 » 13.09.2018 17:18

Entinen pelimies kirjoitti:Kiitoksia tiedosta ja johdon patistelusta. Itsekin ihmetellyt kun mitään ei firmasta kuulunut. Aika hyvin turskaakin on Aerogeelillä tullut, mutta kohtahan voi tankata puoleen hintaan toisen mokoman :) Hieno materiaali ja ilmeisesti markkinoiden paras valmistusprosessi, mutta läpimurtoa edelleen odotellaan - jospa sekin päivä vielä nähtäisiin.


Vahvasti miinuksella ollaan täälläkin, mutta eiköhän tämä tästä aikanaan käänny. Kassa on kuitenkin erittäin vahva ja materiaalille on ihan varmasti kysyntää. Tuotekehitys ottaa kuitenkin aikansa, puolin ja toisin.

On myös ilo huomata, että Svenska Aerogel on kuin onkin petrannut viime aikoina aktiivisuuttaan viestinnän osalta. Taitaa tosin nyt olla niin, että viestinnässä käytetystä kielestä räpätettävää riittää vielä seuraavallekin toimitusjohtajalle.. ;)
  • 0

Avatar
Guitar83
 
Viestit: 110
Liittynyt: 07.11.2015 23:15
Reputation: 6

Re: Svenska Aerogel

ViestiKirjoittaja Entinen pelimies » 24.09.2018 12:25

Toivottavasti tulee pian tilauksiakin ja kassavirta saadaan positiiviseksi tai edes +-0 tasoon. Nyt osake noussut aika mukavasti, mutta taidan olla yksi syy siihen :) Oma positio on nyt muutaman päivän sisällä triplattu.
  • 0

Entinen pelimies
 
Viestit: 55
Liittynyt: 22.11.2016 19:56
Reputation: 0

Re: Svenska Aerogel

ViestiKirjoittaja Guitar83 » 12.02.2019 21:09

Guitar83 kirjoitti:
Entinen pelimies kirjoitti:Toivottavasti tulee pian tilauksiakin ja kassavirta saadaan positiiviseksi tai edes +-0 tasoon. Nyt osake noussut aika mukavasti, mutta taidan olla yksi syy siihen :) Oma positio on nyt muutaman päivän sisällä triplattu.


Samoin täällä on possaa pikkuhiljaa kasvateltu kun hinta on ollut kohtuullinen.

Vuosi on ainakin lähtenyt käyntiin kohtuullisen lupaavasti. Barozzilta tuli uusi tilaus ja kesällä saadaan ensimmäinen moduuli neljästä käyntiin, jolla päästään 225 tonnin vuosituotantoon. Rejlershän aikaisemmin julkaisi tiedotteen jossa mainittiin, että tämä valmistuisi kesäkuussa, mutta se vedettiin nopeasti pois ja julkaistiin myöhemmin uudestaan ilman valmistumisajankohtaa.

https://www.aerogel.se/en/correctionsve ... quartzene/

https://www.aerogel.se/en/svenska-aerog ... is-summer/

Viestiä vähän muokattu turhan nopean tiedotteen tulkitsemisen myötä.
  • 0

Avatar
Guitar83
 
Viestit: 110
Liittynyt: 07.11.2015 23:15
Reputation: 6

Re: Svenska Aerogel

ViestiKirjoittaja Guitar83 » 06.03.2019 19:06

Maanantaina tuli tieto osakeannista, jossa kolmea vanhaa osaketta kohti voi merkitä kaksi uutta hintaan 1,4SEK/kpl. Osakkeiden kokonaismäärä nousee tämän myötä noin 26 800 000 kappaleesta noin 44 700 000 kappaleeseen. Johto on sitoutunut merkitsemään uusia osakkeita 1,6 miljoonalla kruunulla, jota voinee pitää varsin positiivisena merkkinä.
https://www.aerogel.se/sv/disclaimer/?r ... ka-25-mkr/

Olin hiljattain sähköpostitse yhteydessä Tor Einariin ja tiedustelin onko heillä aikeita tai mahdollisuutta esimerkiksi julkaista aiesopimuksia koska markkinat tuntuvat edelleen epäilevän kysynnän olemassaoloa/yrityksen kykyä myydä tuotetta. Hän vastasi, että aihetta on pohditty siellä päässä mutta tulevien sopimusten kirjo on laaja (sisältäen mm. yksinoikeudellisia ja hintoihin liittyviä asioita) eikä asiakkaat pääsääntöisesti halua mm. kilpailullisista syistä näitä julkisuuteen. Sen takia he haluavat pitää kaikki mahdollisuudet vielä auki, eivätkä hakea lyhytaikaista buustia osakkeen hintaan. Mikä onkin tietysti täysin järkeenkäypää.

Tällä hetkellä suuri haaste on kuulemma siinä, että tuotantokapasiteetti ei riitä tyydyttämään pientenkään asiakkaiden tarpeita jatkuvaa tuotantoa ajatellen, joka osaltaan selittää hiljaisuuden sillä rintamalla. Siinä vaiheessa kun asiakas on saanut päivitettyä oman tuotantonsa, pitäisi jatkuva materiaalivirta pystyä takaamaan joka ei juuri nyt onnistu. Tältä osin tilanne kuitenkin helpottaa kun kapasiteetti saadaan päivitettyä.

Kevät voi siis olla vielä verraten rauhallinen, mutta eiköhän trendi ala hiljalleen kääntymään kunhan heinäkuussa saadaan tuotannon laajennuksen ensimmäinen vaihe valmiiksi (toivottavasti suht. aikataulussaan) ja sitä myöten kapasiteetti 225 tonniin. Ensi vuoden aikana kapasiteetti on tarkoitus nostaa 1000 tonniin kolmella modulaarisella tuotantolinjalla, joiden sijainnista ei ole vielä ollut minkäänlaista mainintaa. Muuten kuin, että ne voidaan sijoittaa asiakkaan tuotantotiloihin tai alueelle jossa on paljon asiakkaita.
"Initially, the new line will be manned in 3 shifts with a volume capacity of 225 tons per year. After that, the other modules will be developed as needed to reach a fully optimized process for 1,000 tonnes of Quartz per year. The concept of modules enables an efficient establishment of a production facility on site at the customer or in customer-tight areas."
  • 0

Avatar
Guitar83
 
Viestit: 110
Liittynyt: 07.11.2015 23:15
Reputation: 6

Re: Svenska Aerogel

ViestiKirjoittaja Jusa » 18.05.2019 01:23

Tämä on edelleen mielenkiintoinen projekti. Ostin tätä kohtuu pienellä summalla joskus paljon paljon ylempää, mutta onneksi tuli irtaannuttua jo pienellä tappiolla, enkä ole sen jälkeen takaisin ostanut. Veikkaan matalalentoa vielä tovin ja jos homma alkaa breikkaamaan, niin sitten noustaan ja kovaa. Joko on aika ostaa vai vielä odotella?
  • 0

Jusa
 
Viestit: 69
Liittynyt: 09.12.2015 17:52
Reputation: 2

Re: Svenska Aerogel

ViestiKirjoittaja Guitar83 » 02.06.2019 23:10

Jusa kirjoitti:Tämä on edelleen mielenkiintoinen projekti. Ostin tätä kohtuu pienellä summalla joskus paljon paljon ylempää, mutta onneksi tuli irtaannuttua jo pienellä tappiolla, enkä ole sen jälkeen takaisin ostanut. Veikkaan matalalentoa vielä tovin ja jos homma alkaa breikkaamaan, niin sitten noustaan ja kovaa. Joko on aika ostaa vai vielä odotella?


Itseäni lyhyen aikavälin kurssiliikkeet eivät ole juuri kiinnostaneet vaan olen keskittynyt vain lisäämään omistusta, joskin odotin alunperin hieman nopeampaa tuotannon ylösajoa. Toisaalta tällä hetkellä sillä ei ole kovin paljoa merkitystä koska vastaavasti kokonaiskapasiteettitavoite 2 vuoden aikaikkunalla ylittää reippaasti alkuperäiset odotukseni/arvioni.

Jos veikata pitää niin veikkaus on, että nyt pohjat on ohitettu. Muutama "jos" tässä nyt tietysti edelleenkin on mutta kyllä tässä pikkuhiljaa pitäisi olla edellytykset pysyvämmälle trendin käänteelle.

Sisäpiiri osallistui ilahduttavan aktiivisesti tähän viimeisimpään antiin (lähes koko olemassaoleva johto lisäsi), tuotannon operaattorit on saatu haalittua kasaan ja tuotanto pyörii jo kahdessa vuorossa, MPP:n ylösajo pitäisi olla ensi kuussa valmis ja kapasiteetin 225 tonnia vuodessa jolloin tuotantokin siirtyy kolmeen vuoroon. Kovin rajuja viivästyksiä ei pitäisi olla tältä osin tiedossa ja aika lailla koko kalusto pitäisi olla jo hankittu ja paikan päällä.

Markkinat tuntuvat odottelevan, että suunnilleen elo-/syyskuun aikana pitäisi viimeistään alkaa tippumaan uutisia vähän tuntuvammista kaupoista ja jos syksyn ajan on vielä hiljaista, niin siinä on selkeä dipin paikka.
Toistaiseksi Tor Einarin sanomisiin on voinut luottaa kiitettävän hyvin ja jos puhe siitä, että loppuvuonna koko tämä kapasiteetti olisi jo myyty, niin eiköhän tuo kurssissakin ala jo näkymään.
  • 0

Avatar
Guitar83
 
Viestit: 110
Liittynyt: 07.11.2015 23:15
Reputation: 6

Re: Svenska Aerogel

ViestiKirjoittaja Guitar83 » 25.06.2019 23:01

Tänään on ollut hyvä päivä SA:n osalta. Ensin tuli tiedote pienestä kaupasta:
https://www.nordnet.fi/mux/web/analys/n ... cecode=wkr

Ja muutamaa tuntia myöhemmin tuli tieto, että Barozzin, Vesta Chemicalsin ja SA:n kanssa yhteistyön tuloksena tuotettu eristävä laasti voitti äsken Hollannissa kilpailun johon otti osaa 40 yritystä tuotteineen. Tavoitteena oli löytää keino parantaa asuntojen eristystä ja kilpailun järjestivät 3 asuntoalan yritystä. Kilpailun saaman huomion myötä mukaan tuli 12 yritystä lisää.
(linkki skaban finaaliin pääsystä, voitosta tiedotetaan varmaan vasta huomenna)
https://www.aerogel.se/sv/svenska-aerog ... gAMiXg0pMk

Voiton myötä tuote otetaan testiin käytännössä ja potentiaalisia lisäeristettäviä kohteita näiden mukana olevien yritysten myötä olisi yhteensä noin 350 000 kappaletta Hollannissa koko markkinan ollessa 2,4 miljoonaa asuntoa.

Tästä on taas hyvä jatkaa. Tärkeä voitto erittäin lupaavalle uudenlaiselle tuotteelle ja oli voitto aika odotettukin. Onhan se kustannustehokas ja helposti jälkikäteen asennettavissa.

Seuraava etappi onkin sitten MPP:n kapasiteetin ylösajon vieminen maaliin, jonka pitäisi tapahtua jo ensi kuun aikana.
  • 0

Avatar
Guitar83
 
Viestit: 110
Liittynyt: 07.11.2015 23:15
Reputation: 6

Edellinen

Paluu Ulkomaiset osakkeet

Paikallaolijat

Rekisteröityneet käyttäjät:
Bing [Bot]
cron
Reputation System ©'