Walmart (WMT)

Keskustelua ulkomaisista osakkeista.

Valvoja: Ram

Walmart (WMT)

ViestiKirjoittaja OppilasSijoittaja » 13.11.2015 19:34

Walmartin osake on laskenut tasaisesti koko vuoden ajan, syksyn piikki koettiin 14.10.2015 kun WMT alensi näkymiään ja kurssi tippui 8% aamupörssissä. Viimeisen kuukauden aikana laskua on ollu 13%, kuluvan vuoden aikana laskua on ollut 34% ja kurssi menee tällä hetkellä 57$ tuntumassa. Osinkotuotto on näillä hinnoilla 3,5% joka nyt ei mikään kovin erikoinen ole. Kuitenkin jatkuvuus on yrityksellä luokkaa Coca Cola joten osinkovirtaa pitäisi yrityksestä olla luvassa. P/E-lukua katsottuna arvostus näyttäisi varsin maltilliselta (n. 12) mutta markkinakin on kehittynyt eikä suuria kasvumahdollisuuksia ole helposti tunnistettavissa.

Perinteisesti tällaisia osakkeita on kannattanut salkkuun ottaa vain ns. varman osinko tähtäimessä salkun riskipitoisuutta tasoittamaan.
Ihan ongelmaton tämä sijoitus ei ole. Alla olen listannut muutamia asioita jotka koen WMT:hen vaikuttavan.

- Markkina-asema: Ideana on olla price leader markkinoilla kilpailu on kovaa (Costco, Target, Best Buy sekä Amazon => Katteet alhaalla joten tuotantokustannusten alentaminen lienee ainoita keinoja saada jotain välistä.

- Minimipalkka 9$/h: Tämä on vaikuttanut WMT: jo kesästä alkaen ja suunnitelmissa on ainakin ollut nostaa minimpalkka 10 dollariin tunnilta. Walmartin oman ilmoituksen mukaan tämä on jo nyt vienyt 1 mrd $ Walmartilta. Kaiken kaikkiaan palkat nousevat 2-15% tehtävästä riippuen. Kun ottaa huomioon että WMT työllistää USA:ssa n. 1,3 miljoonaa ihmistä niin kyllähän tuollakin tulosvaikutusta on.

- E-commerce –investointi. Puolustautuminen Amazonia vastaan tulee maksamaan ainakin 2 (0,9+1,1) mrd $ seuraavan kahden vuoden aikana. Nythän ongelmana on mm. se, että ihmisillä on mahdollisuus käydä myymälässä kokeilemassa tuotteita ja sen jälkeen ostaa se Amazonista hieman halvemmalla. Tämä lienee yksi ainoita keinoja Walmartille puolustaa markkina-asemaansa. Lähteminen online-kelkkaan haiskahtaa hieman Amazonin matkimiselta, mutta ilmeisesti WMT on tämän tiedostanut ja yrittää saada etua sijoittamalla open sourceen ostamalla OneOp-firman ja ryhtymällä julkaisemaan softien koodien GitHubissa vuodesta 2016 alkaen.

CFO Charles Holley ilmoitti lokakuussa että vuodelle 2017 tulee keskittymään suurin osa investointien kuluista (n. 11 mrd $ yhteensä) joten vaikutuksia liikevoittoon on odotettavissa vielä usean vuoden ajan. Investointeja on luvassa paitsi nettikauppaan (liittyy asiakaskokemuksen parantamiseen), niin myös henkilöstön palkkoihin sekä heidän koulutukseen (asiakaskokemuksen parantaminen).

Vaikka investointeja ja liikevoiton pienenemistä onkin luvassa, on suhteellisen reipasta nousutrendiä ollut osingoissa jo 15 vuoden ajan. EPS sen sijaan näyttää varsin heikolta, 2016 vuodelle povataan sellaista (lähteestä riippuen) jopa 9%-yksikön tippumista jonka oletaan jatkuvan vielä FY 2017:llakin.

Jopa näin pintaraapaisulla huomaa jo syitä osakkeen kurittamiseen, mutta onko kurssi mennyt jo liiankin alas? Kuitenkin rahaa tulee joka kvartaali kassaan, osinkoa jaetaan ja pitemmälläkin aikavälillä voisi olettaa tämän trendin jatkuvan.

Seuraava merkkipaalu on tulossa 17.11. jolloin julkaistaan seuraava Earnings report. Mielenkiinnolla seuraan millaisia uutisia yhtiö julkaisee koskien loppuvuotta.

Toivottavasti tämä toimii jonkinlaisena ”päänavauksena” keskustelulle osakkeesta.
  • 5

OppilasSijoittaja
 
Viestit: 27
Liittynyt: 27.03.2015 02:03
Reputation: 5

Re: Walmart (WMT)

ViestiKirjoittaja tatu » 14.11.2015 11:55

Hyvä kirjoitus.

Omistan itsekkin Walmartin osakkeita jotka nyt miinuksella. Brändi on vahva ja uskon firman nousevan vielä suosta. Kyllä Walmartille tilaa ja asiakkaita löytyy, kilpailu on vaan kovaa. Olen kahden vaiheilla, lisäänkö vai odotan vielä ja katson mihin suuntaan mennään.

Too big to fall?
  • 0

tatu
 

Re: Walmart (WMT)

ViestiKirjoittaja OppilasSijoittaja » 20.11.2015 11:42

Earnings report taisi miellyttää sijoittajia sillä kurssi lähti 16.11.2015 jo tasaiseen nousun. Toki esimerkiksi SP500 nousi samaan aikaan mutta tasot nousivat parissa päivässä 56,44:sta yli 60$:n tienoille.

Muutama huomio tuloksesta:

- Vahva dollari painoi ulkomaista tulosta edelleen
- Net Income alas 11% (3,3mrd$)
- EPS 1,03$ (konensus oli alle 1$)
- Liikevaihdon konsensus n. 117,8mrd ja tähän päästiin. (Valuuttakursseja tasapainottamalla tulos olisi ollut parempi)
- Myynnit USA:n liikkeissä taas nousseet (5. neljännes putkeen)
- KV-tasolla dollari totta kai näkyi vahvasti => 11% tiputusta kun taas
- Ennusteet loppuvuoden tuloksesta tarkentuivat elokuun 4,4-4,7 haarukasta 4,5-4,65:een. Odotukset lienevät tuon alapäässä joten jos yli 4,5:n mennään voidaan puhua positiviisesta tuloksesta.
- Viimeisen kvartaalin EPS 1,40-1,55:n väliin, katsotaan miten loppuvuosi firmalla menee.

Kaiken kaikkiaan Q3 oli vahva ja perusteet kurssinousulle näkyvät tuloksesta.

Omat ostot jäivät nyt puuttumaan, jos tästä takaisin halpenee takaisin vähän reilummin 60:n alle niin pohditaan lisäostoja. Eilen mentiin jo 61 dollarissa ja sieltä tultiin 60:n pintaan. Pitää kuitenkin muistaa että edelleen ollaan -30% alkuvuodesta.

Lisähuomiona guruilta: Warren Buffett myi WMT:tä hieman pois (4,4 miljoonaa osaketta) ennen tulosjulkaisua. Kyse tässä ehkä ennemmin vain salkun trimmauksesta, jäihän hänelle edelleen 56,2 miljoonaa niitä eli dumppausta ei päästy todistamaan.
  • 0

OppilasSijoittaja
 
Viestit: 27
Liittynyt: 27.03.2015 02:03
Reputation: 5

Re: Walmart (WMT)

ViestiKirjoittaja Ram » 04.12.2018 17:38

Mietin Walmartiin sijoittamista, mutta en voinut olla huomamatta, että Berkshire Hathaway luopui siitä hiljattain, Amazonin takia. Amazon taas vaikuttaa kalliisti hinnoitellulta, mutta jos olettaa, että se tulee ottamaan merkittävän osuuden biljoonien arvoisesta vähittäiskaupasta, hinta ei olekaan enää niin kova. Tekee mieli ottaa positio Amazonin puolesta, koska uskon verkkokaupan vain lisääntyvän jatkossa, kun virtuaalitodellisuus ja laajennettu todellisuus kehittyvät. Mutta kävi näiden kahden kanssa miten tahansa, moni muu vähittäiskauppa on vielä helisemässä, kun nämä kilpailevat markkinaosuuksista.
  • 0

Ram
 
Viestit: 131
Liittynyt: 24.02.2014 12:55
Reputation: 2


Paluu Ulkomaiset osakkeet

Paikallaolijat

Rekisteröityneet käyttäjät:
Bing [Bot], Google [Bot]
cron
Reputation System ©'