Pengrowth Energy Corporation

Keskustelua ulkomaisista osakkeista.

Valvoja: Ram

Pengrowth Energy Corporation

ViestiKirjoittaja lasuleeni » 25.02.2014 23:44

Ulkomaiset osakkeet ovat yleisestikkin ottaen näköjään harvojen riesana joten availlaan hieman yhtä omistustani.

http://www.pengrowth.com/investors/overview/

Osinkotuotto tämän päivän kurssilla on n. 6.5% ja se maksetaan kuukausittain kanadan dollareissa.
Osaketta voi ostaa joko Cad tai US$ noteerattuna, sijoitusmielessä tuolla ei taida olla mitään merkitystä kummasta kauppapaikasta osaketta hankkii.

Alustukseksi kahden vuoden kurssikehitys näyttää tältä:
http://finance.yahoo.com/q/ta?s=PGH&t=2 ... l&p=&a=&c=

Pengrowth on yksi "surullisenkuuluisa" öljy/kaasu-yhtiö muiden joukossa, sillä erotuksella että näen nousupotentiaalia edelleen.. ja paljon.
Suurin syyhän tuohon "romahdukseen" oli osingon leikkaaminen miltei puoleen (0.07C$->0.04C$) (kk)
Tämä tehtin pääasiassa sen takia että ns. Lindbergh Thermal projektiin saadaan riittävästi rahoitusta.

Toki tuokaan ei riittänyt alkuunkaan. Suuria määriä "non-core" assetteja myytiin, ja nyt Lindberghin kehitykseen tarvittavat varat (ja osinko) on turvattu ja käsittääkseni projekti on aikataulussa. Mikäli Lindberghin osalta kaikki menee kuten pitää on osinkoon odotettavissa selvää korotusta n. 2015.
Jos (kun) Lindbergh alkaa tuottamaan sillä on edellytykset tuottaa vakaata kassavirtaa ja tuottoa vuosikausia hyvin pienillä investoinneilla.
Lisätietoa tuosta Lindbergh projektista löytyy vaikkapa googlella.

Ehkäpä tärkein syy kirjoittaa tämä viesti on herättää ihmisten kiinnostusta näitä yhtiöitä kohtaan, olen itse todella huono kirjoittamaan kovinkaan teknistä tekstiä ex-tempore. Joten jääköön tämä avaus tämän linkin saattelemana odottelemaan kommentointia.

http://www.financialstrend.com/pengrowt ... 13548.html
  • 0

lasuleeni
 
Viestit: 156
Liittynyt: 23.02.2014 23:23
Reputation: 2

Re: Pengrowth Energy Corporation

ViestiKirjoittaja lasuleeni » 03.03.2014 17:37

Pengrowth julkaisi tänään Q4 tulokset ja tilinpäätöksen.

http://www.pengrowth.com/investors/news ... ew/1813807

Lindberghin arvioidut varannot arvioidaan jälleen kerran reilusti ylemmäksi:

"Lindbergh reserves increased significantly, with 70 MMbbl and 49 MMbbl of 1P and 2P reserve additions, including revisions, respectively, due to regulatory approval of the first phase commercial development, further delineation drilling and positive pilot results. At year-end 2013, 1P reserves were 82 MMbbl while 2P reserves stood at 143 MMbbl. Over and above the reserve volumes, the best estimate contingent resources was an incremental 163 MMbbl."

Q4 kassavirrasta taas voidaan päätellä että osingonmaksukyky on helpostikkin turvattu, osinkoja kvartaalissa maksettin siis ulos 0.12$.
Funds flow from operations per share $ 0.20

Maailmantilanne on mikä on mutta odotan kurssinousua. Hyvän tuloksen lisäksi nuo rähinät voivat nostaa ainakin maakaasun hintaa joka on Pengrowthille merkittävä tulonlähde. Suosittelee näiden ostoa joku muukin:
http://seekingalpha.com/article/2061623 ... ource=feed
  • 0

lasuleeni
 
Viestit: 156
Liittynyt: 23.02.2014 23:23
Reputation: 2

Re: Pengrowth Energy Corporation

ViestiKirjoittaja lasuleeni » 04.03.2014 01:24

Eipä tullut nousua, paitsi pientä yritystä alkuun. Ostopaikkaa kylläkin mutta jätin vielä käyttämättä. Pakko seurata vähän tarkemmin tuo idän ihmeen toiminta ennenkuin alkaa dollareita liikaa esittelemään. Tulkoon sitten kalliimmalla jos on tullakseen, halvempi hinta kelpaisi mainiosti.
  • 0

lasuleeni
 
Viestit: 156
Liittynyt: 23.02.2014 23:23
Reputation: 2

Re: Pengrowth Energy Corporation

ViestiKirjoittaja ttr » 25.04.2014 22:44

Kiitoksia mielenkiintoisesta yhtiöavauksesta. Katselin läpi viime vuoden tilinpäätöstä, ja ymmärtääkseni tappiota tuli noin 0,6$ (ilmeisesti Kanadan dollareita) osaketta kohti. Ei näytä hirveän hyvältä. En hirveän tarkkaan lukenut raporttia, ehkä tälle on jokin hyvä syy? Vuosina 2011 ja 2012 tuli kuitenkin voittoa. Luultavasti minulta jäi jotain huomaamatta....

edit (26.04.2014): Löytyihän se. Tappiot tuli ymmärtääkseni suurelta osin alaskirjauksista, valuuttakursseista ja markkinariskeistä.

Mitä nopeasti googlasin (mm. http://seekingalpha.com/article/2161253 ... investment), monessa yhteydessä kyllä oltiin yhtiötä kohtaan positiivisia, ilmeisesti tämä Lindbergh on tulevien vuosien kivijalka.

Lopuksi teknisempi kysymys: Lindberghin esiintymän yhteydessä mainittiin monessa paikassa sanat "low decline". Ymmärrän sen tarkoittavan sitä, että esiintymän ehtymiskäyrä ei ole jyrkkä(?) Eli että sitä voidaan hyödyntää tasaisemmalla tuotolla pidemmän aikaa. (edit 26.04.2014)
  • 0

ttr
 
Viestit: 838
Liittynyt: 14.03.2014 23:24
Reputation: 33

Re: Pengrowth Energy Corporation

ViestiKirjoittaja lasuleeni » 30.04.2014 01:59

Itseasiassa mikä ehkä "suomiostajalle" on omituista niin investoinnit kirjataan tappioksi, toki suuria määriä omaisuutta myytiin lidberghin rahoittamiseksi.

Juuri noin eli tuo low decline tarkoittaa sitä että luonnollinen "ehtyminen" on tavanomaista hitaampaa.

Q1 osavuosikatsausta katsellaan 12.5.

Oma näkemykseni pitää edelleen että osinko laskettiin 0.07cad->0.04cad lindberghin rahoittamiseksi. Jos (kun) Lindbergh alkaa tuottamaan osinkoon voi olla luvassa reiluja korotuksia. Riskejä toki on mutta no risk no reward ;)
  • 0

lasuleeni
 
Viestit: 156
Liittynyt: 23.02.2014 23:23
Reputation: 2

Re: Pengrowth Energy Corporation

ViestiKirjoittaja ttr » 30.04.2014 08:57

Hei. Kiitos vastauksesta.
Pelkäsin jo, että olit luovuttanut tämän ketjun yksinpuhelun seurauksena, mutta +päivän tullessa aktiivisuuskin palaa ;) Ostin itse viime viikolla pienen siivun tätä (suurempi osa budjetista meni jo aiemmin seuraamani LMT:n ostoon, ehkä vikatikki), ja eilinen nousu kuittasi jo kivasti nordnetin transaktiomaksut :)

lasuleeni kirjoitti:Itseasiassa mikä ehkä "suomiostajalle" on omituista niin investoinnit kirjataan tappioksi, toki suuria määriä omaisuutta myytiin lidberghin rahoittamiseksi.


Tarkoitatko, että vuoden 2013 vuosiraportissa sivulla 9 oleva lause "approximately $138 million (after tax) of losses on dispositions of properties" viittaa investointeihin? Vai tarkoitko yleisemmin?

Toisena kysymyksenä, voisitko hieman avata mitä tarkoitat aloituksen viittauksellasi "surullisenkuuluisista öljy-yhtiöistä"? Itse en alaa ole (aiemmin) juurikaan seurannut, paitsi yleisissä tiedotusvälineissä viime vuosina olleiden liuskekaasu/-öljy ja hiekkaöljy otsikointien verran.

Kommentoisin vielä tota Lindberghin varantoasiaa: mitä olen kaivosalalta ymmärtänyt, investointivaiheessa esiintymät arvioidaan alakanttiin investointipäätöstä tehtäessä, ettei tulisi ikäviä yllätyksiä. Sitä vasten peilaten varantojen "kasvu" projektin edetessä lienee odotettavaa(?)
En tiedä, kuinka monta kertaa Lindberghin varantoarviota on jo nostettu, mutta joka tapauksessahan se on positiivinen asia.

Lopuksi linkki artikkeliin, miksi kanadalaisten tämän alan yhtiöiden näkymät olisivat artikkelin kirjoittajan näkemyksen mukaan parantuneet
http://seekingalpha.com/article/2141253 ... urce=yahoo
  • 0

ttr
 
Viestit: 838
Liittynyt: 14.03.2014 23:24
Reputation: 33

Re: Pengrowth Energy Corporation

ViestiKirjoittaja lasuleeni » 30.04.2014 22:56

ttr kirjoitti:Hei. Kiitos vastauksesta.

Tarkoitatko, että vuoden 2013 vuosiraportissa sivulla 9 oleva lause "approximately $138 million (after tax) of losses on dispositions of properties" viittaa investointeihin? Vai tarkoitko yleisemmin?


No ehkä hieman hätäisesti tuo "tappio" tuohon tuli mutta jos katsot mitä tahansa kanadalaista firmaa niin varsinainen tulos voi olla käsittämättömän surkea verrattuna markkina-arvoon, se on jokin yleinen käytäntö että investoinnit ovat "kuluja" tai jotain muuta vastaavaa.
Kannattaa siis enemmänkin tutkia tasetta muuten ja kassavirtaa jotta realistisemman käsityksen saa.

ttr kirjoitti:Toisena kysymyksenä, voisitko hieman avata mitä tarkoitat aloituksen viittauksellasi "surullisenkuuluisista öljy-yhtiöistä"? Itse en alaa ole (aiemmin) juurikaan seurannut, paitsi yleisissä tiedotusvälineissä viime vuosina olleiden liuskekaasu/-öljy ja hiekkaöljy otsikointien verran.


Se surullisenkuuluisakin taisi vaan "lipsahtaa" siihen koska hyvin monet näistä ovat romahdelleet aika tavalla, kuten Pengrowth myös.

Näkisin näin että jos osinkoa kaikesta huolimatta vielä leikataan niin laput laitaan hinnasta välittämättä. Jos taas ei niin odotetaan sitä osingon nostoa.

3000kpl löytyy itseltä.
  • 0

lasuleeni
 
Viestit: 156
Liittynyt: 23.02.2014 23:23
Reputation: 2

Re: Pengrowth Energy Corporation

ViestiKirjoittaja ttr » 13.05.2014 22:43

Q1 tulos tuli ulos, ja ainakin seeking alphan kirjoittajien mukaan se oli odotusten mukainen, ellei jopa parempi.
http://seekingalpha.com/article/2213313 ... -lindbergh
http://seekingalpha.com/article/2213903 ... early-2015
http://www.fool.com/investing/general/2 ... d-mon.aspx

Ölyn ja kaasun hinnat ovat selvästi kohonneet, mikä näkyy parempana tuloksena. Suurin hinnannousu on maakaasussa, mutta käsittääkseni Pengrowth on vähentämässä maakaasutuotantoaan. Kaikilta osin mennään vuoden 2014 ohjeistuksen mukaan.
http://www.pengrowth.com/assets/reports ... -FINAL.pdf

Itsellä ei mitään odotuksia ollut, en ole vielä oikein päässyt kunnolla sinuiksi tämän kanssa. Osinkoina maksetaan noin 45% FFO:sta ($0.27/share), mikä ei kuulosta liialliselta. Suurien investointien takia koko ajan tulee kuitenkin tappiota, iso osa siitä on tälläkin kertaa Lindbergh investointeja. Lindberghin kustannukset kasvoivat noin 7 % budjetoidusta. Suurin osa ensimmäisen osan investoinneista on kuitenkin maksettu, omien laskelmien mukaan noin $160 miljoonaa tarvitaan vielä. Kuten lasuleeni aiemmissa kirjoituksissa mainitsi, rahoitus on jo turvattu, eli sikäli hätää ei pitäisi olla.

Q1 Earning's Callissa PGH:n johtoa hieman hiillostettiin budjetin ylityksestä: syyt olivat etupäässä valuuttakursseissa sekä investointiohjelman laajuuden muuttamisessa. Ilmeisesti pilottiprojektin onnistumisen johdosta on päätetty kiihdyttää hieman tahtia. Vuoden 2015 tulos pitäisi parantua 25%:lla vuoden 2014 oletettuun tulokseen ($1/share) verrattuna kun Lindberghin ensimmäinen vaihe saadaan tuotantoon.
http://seekingalpha.com/article/2214333 ... transcript


Tuolla vielä pelkistettynä mistä tässä yhtiössä on kyse sekä hieman Lindberghin aikataulua.
http://www.fool.com/investing/general/2 ... d-mon.aspx
  • 0

ttr
 
Viestit: 838
Liittynyt: 14.03.2014 23:24
Reputation: 33

Re: Pengrowth Energy Corporation

ViestiKirjoittaja Thain » 21.05.2014 19:25

Tosi mielenkiintoisen oloinen yritys kyseessä, itsellä ei vain ole kokemusta ulkolaisista firmoista ja tästä toimialasta paljoa. Tuo kuukausittainen kassavirta kiinnostaa tässä erityisesti ja se että johto on sitoutunut tuohon 0,04 osinkoon. Lueskin nuo Seeking Alphan jutut läpi ja niissä suhtauduttiin positiivisesti tulevaisuuteen. Tämä oli minusta antoisa kirjoitus.

http://seekingalpha.com/article/2226083-pengrowth-energy-buy-the-dip

Kassavirta paranee huomattavasti kun Lindbergh etenee ja todennäköisesti osinkokin voisi nousta kassavirran mukana. Pitää ehdottomasti tutustua yritykseen enemmän. Te jotka olette seuranneet yritystä pitempään niin mitä riskejä näettä tässä? Miksi kurssi on laskenut niin voimakkaasti?
  • 0

Thain
 
Viestit: 120
Liittynyt: 06.03.2014 13:24
Reputation: 10

Re: Pengrowth Energy Corporation

ViestiKirjoittaja ttr » 23.05.2014 21:56

Thain kirjoitti:Tosi mielenkiintoisen oloinen yritys kyseessä, itsellä ei vain ole kokemusta ulkolaisista firmoista ja tästä toimialasta paljoa. Tuo kuukausittainen kassavirta kiinnostaa tässä erityisesti ja se että johto on sitoutunut tuohon 0,04 osinkoon. Lueskin nuo Seeking Alphan jutut läpi ja niissä suhtauduttiin positiivisesti tulevaisuuteen. Tämä oli minusta antoisa kirjoitus.

http://seekingalpha.com/article/2226083-pengrowth-energy-buy-the-dip

Kassavirta paranee huomattavasti kun Lindbergh etenee ja todennäköisesti osinkokin voisi nousta kassavirran mukana. Pitää ehdottomasti tutustua yritykseen enemmän. Te jotka olette seuranneet yritystä pitempään niin mitä riskejä näettä tässä? Miksi kurssi on laskenut niin voimakkaasti?


Kurssi nousi useita prosentteja ennen tulosjulkistusta, jonka jälkeen se laski viikossa noin 5%:a. Samaan aikaan indeksi (Dow Jones U.S. Oil & Gas Index) DJUSEN laski noin 1 %:n, eli ilmeisesti markkinat eivät olleet tyytyväisiä. Ehkä se Lindberghin kulujen kasvu 7%:lla aiheutti ko. reaktion. En tiedä.

Seeking Alphan jutut taitaa etupäässä olla kahden henkilön kirjoittamia, joista toisella ainakin on suhteellisen iso positio :) Eli ihme jos negatiivisesti kirjoittelisivat.

En itsekään ole vielä hirveän kauaa tätä osaketta seurannut, ja itselläni on ollut pieniä ongelmia ymmärtää kaikkea tulosjulkistuksen dataa (kuten lasuleeni jo ylempänä hieman varoittelikin), mutta avaan nyt hieman omaa näkemystä:

Suurin riski tässä on käsittääkseni juurikin Lindberghin esiintymä. Eli jos siellä ei kaikki menekään hyvin, investoinnit kasvavat liikaa tms. suurien projektien ongelmia. Mainitsemassasi linkissä on taulukko "Strategy delivers strong cash flow growth". Siinä on myös mainittu tulevien vuosien investoinnit (capital expenditure). Jos olen ymmärtänyt sen oikein, kaiken mennessä suunnitelmien mukaan tuotannolla pystytään kattamaan investoiniti vasta vuonna 2017. Eli siihen asti ilmeisesti eletään velaksi, tuskin tarkoitus on enempää "assetteja" myydä? Tämänhetkisellä kassalla ei kyllä ekaa vaihetta pidemmälle rakenneta (kun osinkojakin maksetaan). Osingon en usko kasvavan ennenkuin Lindberghin kaikki vaiheet on rakennettu valmiiksi. Ellei sitten ole taloudellisesti järkevämpää maksaa osinkoja kuin velkaa. Suunnitelman mukaan 2018 ja siitä eteenpäin rahaa sitten olisikin isommalla kädellä jaettavaksi.
  • 0

ttr
 
Viestit: 838
Liittynyt: 14.03.2014 23:24
Reputation: 33

Seuraava

Paluu Ulkomaiset osakkeet

Paikallaolijat

Rekisteröityneet käyttäjät:
Ei rekisteröityneitä käyttäjiä
cron
Reputation System ©'